avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune comanda OLX
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune comanda OLX

Buna ziua ! Am comandata de pe olx.ro un display de samsung galaxy S4, expeditorul, m-a asigurat ca produsul este perfect functional , ba chiar a mentionat ca e nou , ca e primit din Germania, iar in urma primirii coletului, cand am facut proba acesta nu era functional, era spart (era intact ca si aspect, dar ca pe interior era spart ) nu se vedea aboslut nimic clar, decat 2 3 dungulite ! Am vorbit cu expeditorul , iar acesta mi-a spus ca a trimis un display functional , si ca sa vad ce pot rezolva cu firma de curier,sau sa merg la OPC, pentru ca mai mult ca sigur e vina lor. Eu tind sa nu cred ceea ce zile el, pentru ca acesta a fost ambalat cum trebuie si era mentionat si pe el fragil. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc foarte mult daca ar putea cineva sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 06:30, 17 Noiembrie 2014
Era de asteptat .. nici o miscare din partea Politiei. Astept de 2 saptamani ! Nu am primit nici un raspus. Si au gasit persoana le-am dat toate datele.
icealinutza a scris:

nu m-a verificat nimeni acasa chiar daca am inregistrat si contul in care se poate plati anticipat si ofer garantie de livrare reala ! Poate unii sunt verificati dar nu inseamna ca ceilalti suntem neseriosi ! Iar a face publicitate unui anumit site mi se pare in afara subiectului daca nu altfel...
In locul unui moderator as cenzura postarea dumneavoastra ca facand publicitate gratuita si nereala.




Nu am incercat sa fac reclama , doar am dat un exemplu . Unii useri au o iconita langa profil asemanatoare cu o carte de identitate iar daca dati clik pe ea va apare "utilizator verificat" adica faza cu venitul acasa pt confirmarea identitatii. Deci "utilizator verificat " n-are nimic in comun cu "garantia de livrare" , sunteti total pe langa discutie si intr-o grava confuzie cand afirmati "publicitate gratuita si nereala" .
ovidiu59 a scris:

Dar eu nu prea inteleg..nu exista pe olx livrare cu verificare?


e o mare gargara treaba asta cu verificatul , am comandat diferite produse cu verificare iar curierii sunt foarte necooperanti , sustin ca nu au timp , iti cer banii inainte de-a deschide coletul iar daca ai si ceva care trebuie alimentat la priza pt verificare nici nu se mai pune problema , nu stiu daca exista vreun curier cooperant sa astepte verificarea sau doar poate asta-i o tactica sa-i spaguiesti si pe ei , nu stiu ....:sorry:
Nu este deloc asa:)fireste ..un stimulent nu strica:D..traim in romania#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
ovidiu59, utilizator
@ AlbertoTurbo: cele postate de mine mai sus sunt conforme cu realitatea site-ului in cauza si cu afirmatiile domniei voastre care e bine ca au fost stearse ! Ati afirmat in postarea dumneavoastra stearsa ca ati fost verificat acasa ca "vanzator"...eu nu am negat dar mi-am manifestat rezerva ca "vanzator" hai sa-i spunem "verificat" pe acelasi site ca acest lucru s-a intamplat ! Cine v-a citi regulamentul v-a vedea ca domnia voastra sunteti pe dinafara vizavi de termenul "vanzator verificat" dar nu intru in detalii pentru ca nu e cazul ! NU am afirmat nimic precum ca "garantie de livrare" are ceva legatura cu "vanzator verificat" ! Mai departe ce informatii ofera sau nu o "iconita" nu mai intru in detalii pentru ca nu-si au rostul aici ! Cine e interesat citeste regulile de functionare si alte celea si actioneaza in cunostinta de cauza...Stiu ca uneori sunt foarte stufoase acele regulamente si chiar ambigue dar atunci intrebam cunoscutii vizavi de ce stiu si ce recomanda pentru folosirea acelor site-uri...sau incercam sa ne informam chiar noi de pe internet !
Acest subiect deschis aici mi se pare foarte binevenit in contextul cresterii e-commerce si pentru o mai buna informare a cumparatorilor asupra riscurilor la care se expun.
Si daca avocatnet.ro trimite mesaje vizavi de cum sa vorbim corect in romana sau mesaje vizand psihologia individului (care personal le citesc si le apreciez) nu ar face rau sa trimita si mesaje vizavi de cum sa facem e-commerce in siguranta ! :)
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
icealinutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune olx am comandat un telefon prin olx, cu plata ... curatedby curatedby URGENT inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune pe olx mariusbt1 mariusbt1 buna ziua.am vazut pe olx,ca cineva are la vanzare o moneda de argint.am negociat cu vanzatorul ,ne-am inteles la pret si mi-a spus ca o trimite prin posta. ... (vezi toată discuția)