avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare masina prin act de donatie.... fara taxa ANAF ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare masina prin act de donatie.... fara taxa ANAF platita

am vindut o masina care a fost inmatriculata cu act de partaj si la care nu a trebuit achitata taxa de poluare//// acum la revinzare eu nu m am gindit ca urmatorul cumparator va trebui sa o platesca din moment ce masina era inmatriculata deja de anul trecut.

In anuntul postat nu am scris nimic de taxa cum ca ar fi platita ....stiu ca cumparatorul m a intrebat daca am recuperat taxa si i am spus ca nu.....

Acum el depunind actele la ANAF i s a comunicat ca are de achitat taxa ca sa poata sa isi inmatriculeze masina.... si m a sunat ca daca eu nu ai dau banii de taxa el imi face plingere penala si ca imi aduce masina inapoi si sa ai inapoiez banii.....

Care este legislatia in domeniu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angelinne , utilizator 09:35, 4 Noiembrie 2014
Depinde de intelegerea facuta. La inmatriclarea de catre dvs, nu a trebuit platita respectiva taxa pentru ca era un bun dobindit dintr-o mostenire. Acum nu stiu daca dvs ati fost rau intentionat sau nu, dar din punctul meu de vedere nu ati fost corect. De asemenea, nu stiu cat ar avea de platit cumparatorul. Puteti face in asa fel incat sa ajungeti la un consens.
Nu a fost nici o intelegere...a luat masina fara macar sa se urce in ea sa vada cym merge...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina inmatriculata in ro din 2009. idhiticas idhiticas Buna ziua. Am o intrebare legata de vanzarea unei masini, personala, persoana fizica, inmatriculalat in 2009 in Romania, cu taxa de poluare platita, cea veche, ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)