avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

m-ia fost incalcata proprietatea de catre o vecina in mod abuziv .am facut o reclamatie la politie si as vrea ce sa stiu ce pot face .mentionezca am titlu de mostenire pe pamintul in cauza,iar reclamanta ziceca are hotarire judecatoreasca ca iar fi vindut cineva 2 metri teren .
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:48, 29 Mai 2009
Depuneti o plangere penala avand ca obiect fie savarsirea infractiunii de violare de domiciliu , fie a celei de tulburare de posesie, la Parchet sau la Politie .
Proprietarul fondului vecin sa va prezinte si dumneavoastra "hotararea prin care a dobandit dreptul de proprietate".
Poate exista o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare , insa un anumit bun imobil poate fi instrainat , in mod valabil , numai de catre proprietarul terenului .(facand dovada calitatii de proprietar prin existenta justului titlu ).
Va induce in eroare .Mentionati-i sesizarea institutiilor abilitate , poate , de buna voie , isi reglementeaza conduita.
Faceti o plangere penala pentru tulburare de posesie. Este posibil ca autorul dvs. sa fi instrainat cei 2 m, insa pana nu vedeti hotararea care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, sa nu credeti nimic!
Violare de domiciliu in niciun caz. Tulburare de posesie ar fi, dar asta numai in cazul in care puteti proba posesia (a nu se confunda cu dreptul de proprietate). In cazul dumneavoastra este grav daca nu aveti intabularea acestui teren, titlul de mostenire nu individualizeaza limitele de latitudine si longitudine. Grabiti-va sa va faceti documentatia cadastrala si sa intabulati acel teren. Cautati-va un avocat bun, veti avea nevoie cu siguranta.
Primul drum astazi va sfatuiesc sa-l faceti la Cadastru, este important sa intabulati dumneavoastra dreptul de proprietate ascupra acelui teren inainte de a apuca sa intabuleze vecina.
Userul nu ne-a mentionat cert cum a fost incalcata proprietatea , astfel incat sa stim daca a existat o posesie nelegitima , indelungata, insa putem deduce acest lucru.
depuneti plangere penala pt tulburare de posesie asa cum v-au indrumat si colegii mei.
ulterior puteti cere in instanta anularea acelui act de vanzare-cumparare pe care-l detine vecina dvs ( daca acesta intr-adevar exista ) si repunerea in situatia anterioara .

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)