avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

m-ia fost incalcata proprietatea de catre o vecina in mod abuziv .am facut o reclamatie la politie si as vrea ce sa stiu ce pot face .mentionezca am titlu de mostenire pe pamintul in cauza,iar reclamanta ziceca are hotarire judecatoreasca ca iar fi vindut cineva 2 metri teren .
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:48, 29 Mai 2009
Exista posibilitatea ca actul de vanzare cumparare sa fie legal. Am intalnit de mai multe ori situatia cand suprafetele de teren insumate din titlurile de proprietate nu corespunde cu suprafata fizica, caz in care in functie de ordinea in care isi intabuleaza dreptul de proprietate se decaleaza loturile (asta numai in cazul cand nu sunt imprejmuite terenurile. Si ... nu pot sta sa povestesc cate situatii apar in practica ... Oricum ideea e ca pentru a fi protejata proprietatea asupra pamantului trebuie sa fie intabulata. Doar la BCF se pot vedea proprietatile daca se suprapun, daca exista faptic suprafata din titlu de proprietate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)