avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie monoparentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie monoparentala

Cum dovedesc legal ca suntem o familie monoparentala. eu si tatal copilului nu mai suntem impreuna, nu am fost casatoriti iar copilul il cresc eu singura. Cum dovedesc legal lucrul asta avans in vedere ca nici unul dintre noi mu a intentat proces pentru custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 4 Noiembrie 2014
daca copilul este recunoscut atunci puteti face actiune pt a se stabili domiciliul minorului la dvs acasa. custodia exclusiva se acorda numai in conditii speciale. custodia comuna este regula.
Pana sa obligati statul la plata unei alocatii pt familii monoparentale, parintele cu care nu sta copilul e primul obligat. Stabiliti situatia copilului in instanta- domiciliul copilului si pensia si apoi vedeti daca va incadrati pt o alocatie.
Unul din motivele de respingere a platii unei astfel de alocatii ar fi ca aveti o "situaţie juridică a familiei nestabilită legal"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire situatie juridica copil minor cristinalexia1983 cristinalexia1983 ma tot lovesc de anumite situatii in care eu si copilul meu, recunoscut de tata, trebuie sa dovedim ca suntem familie monoparentala. copilul este crescut de ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala barbie_86 barbie_86 am divortat de curand,nu am loc de munca...deci nu am nici un venit,fostulk sot refuza sa imi dea pensia alimentara pe motiv ca nu are baniX-(....sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei monoparentale SymoCry SymoCry Buna ziua, Eu sunt divortata dupa care am avut un copil si nu m-am recasatorit, deci sunt mama singura cu copil. Sunt considerata familie monoparentala? In ... (vezi toată discuția)