avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

BUNA ZIUA MA NUMESC CRISTI SI VREAM SA VA INTREB DACA PoT SA IMI IAU CONCEDIU FARA PLATA TIMP DE 1 AN EU LUCRAND IN ARMATA CA SOLDAT GRADAT VOLUNTAR.CU STIMĂ SI RESPECT.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 4 Noiembrie 2014
Legea nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari.
Art. 16
(1)Pentru rezolvarea unor probleme personale sau familiale deosebite, soldatilor si gradatilor voluntari li se pot acorda invoiri si permisii.
(2)Durata invoirilor si permisiilor, precum si comandantii care au dreptul sa le aprobe se stabilesc prin regulamente militare.

Deci sa inteleg ca nu pot sa imi iau concediu si sa plec înafara sa muncesc 1 AN nu?daca imi dau demisia pot sa mai revin in armata? Multumesc
In principiu, daca va dati demisa puteti sa va reincadrati din nou in armata.
De ce in principiu?eu am 35 de ani si am 12 ani vechime in armata.multumesc
Depinde de prevederile din regulamentele militare .

Legislatia muncii aplicabila celor incadrati cu c.i.m. nu interzice asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare fulop_attila12 fulop_attila12 masi interesa daca are dreptul soldat gradat voluntar la concediu fara plata 50zile?????? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata bogiank bogiank buna ziua sunt militar pe baza de contract avand o vechime de 10 ani contract determinat 2 ani doresc sa solicit concediu fara plata la unitatea militara de ... (vezi toată discuția)
Statutul militarilor. legi care se bat cap in cap. laurentiuo laurentiuo art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare spunce ca \\"Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan ... (vezi toată discuția)