avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intre societatea romaneasca si societatea franceza
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intre societatea romaneasca si societatea franceza

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista TVA cand o societate din Romania vinde servicii in Franta? Daca da, care este valoarea?
Daca o societate din Franta vinde echipamente si servicii catre o societate din Romania, este nevoie sa se aplice TVA? Daca da, care este valoarea?

Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce inseamna:« Eori » n° ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:35, 4 Noiembrie 2014
Eori este un numar atribuit de vama (www.customs.ro) pentru cei ce fac import-export.
Este oarecum similar cu inscrierea in ROI dar nu se refera la state comunitare.

Daca serviciile au locul de desfasurare in Romania va exista TVA de 24%. Cele mai multe sunt fara TVA daca partenerul comunica un nr valabil de TVA.

Marfurile din Franta sunt fara TVA (adica se face taxare inversa) daca soc din Romania este inscrisa in ROI iar pt servicii este invers fata de cele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)