avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Fortat Drum De Acces in Coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Fortat Drum De Acces in Coproprietate

Am un drum de acces in zona Prelungirea Ghencea.

Drumul este de 4 m deschidere pe 30 m lungime detinut in 50% coproprietate cu altcineva. Este singurul drum de acces de la terenul meu la drumul public.

In caz ca celalalt corproprietar ar dori partaj fortat, care sunt sansele sa imi pierd drumul de acces?

Multumesc,
ilie
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
ContSters335402, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters335402 , utilizator 16:41, 6 Noiembrie 2014
Calea de acces la drumul public nu poate fi inchisa, servitutea locului infundat este una legala.( asadar, in virtutea legii nu va poate fi obstructionat accesul la drumul public ).

Multumesc Ioana.

Poti sa imi dai te rog un citat din lege care spune chestia asta?
Exista mai multe paragrafe, doctrina, jurisprudenta si principii de drept care se impletesc intr-o solutie juridica. Juristul nu e un cititor care stie sa scoata citatul potrivit, ci stie, din cele studiate, sa scoata argumentele, coroborarile si interpretarile citatelor parcurse.

Referitor la speta dv., conteaza cum ati ajuns coproprietari, daca si coproprietarul are acces la ceva lot de pe acel drum, daca aveti o alta varianta de acces mai scurta de 30 de metri, daca e gratuita sua nu etc.
Totusi, de principiu general, e aplicabila solutia colegei; asta nu inseamna ca nu pot fi diferentieri de solutie juridica la analiza documentelor.
Multumesc.

Coproprietarul nu mai are acces la nimic de pe acel drum. Am ajuns coproprietar prin cumparea a 50% din drumul de acces odata cu terenul.
Si coproprietarul? Logica de a avea 50% dintr-un drum de acces care sa=i dea acces spre nimic imi scapa... vad aici o lipsa de cauza a actului poate.

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune laur2000 laur2000 Am un teren de 264 mp in coproprietate cu vecinul meu,terenul trece prin fata casei noastre, eu fiind prima casa, vecinul a doua casa, teren infundat. De la ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)