avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala termica - apometre apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala termica - apometre apa calda

cei care au centrala termica mai au voie sa ramana bransati la apa calda?
Care este baza legala de a le da jos?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:22, 4 Noiembrie 2014
Au voie.
Nu exista baza legala 'pentru a le da jos'. Puteti incerca cu un ciocan..:hammer:
In mod normal, daca v-ati montat CT, nu mai aveti nevoie de apa calda menajera din sistemul centralizat, astfel ca apometrul despre care vorbiti, nu-si mai are rostul.
La noi baza legala este un regulament intocmit de catre com. executiv si aprobat in AG a proprietarilor.
T-eul prin care se facea alimentarea cu ACM a apartamentului dvs. se obtureaza cu un dop filetat, cu posibilitatea de a fi sigilat. Daca aveti mai multe coloane de ACM, toate se blindeaza cu dopuri.
Se cheama as. prop. sa constate deconectarea, eventual sa aplice sigiliile, se intocmeste un PV in doua exemplare.
Proprietarului deconectat nu i se mai repartizeaza costuri cu ACM, insa daca va fi nevoie de o reparatie pe aceasta instalatie, acesta este obligat sa achite costurile pe care as. prop. i le repartizeaza. La fel se procedeaza si la instalatia de furnizare a caldurii, cu specificarea ca deconectarea se face prin sudura.
In conditiile in care proprietarul a inteles sa isi imbunatateasca confortul termic in proprietate,sa isi individualizeze cantitatea si calitatea agentului termic prin instalare CT proprie ,nu se mai justifica folosirea utilitatilor din sistemul centralizat=caldura+apa calda
In situatia in care exista CT proprie,se indeparteaza prin persoana specializata instalatia de alimentare apa calda baie+bucatarie,se indeparteaza apometrul individual,se aplica mufa de obturare,urmand ca asociatia de proprietari sa constate si sa consemneze situatia de fapt intervenita la respectivul apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa ma debransez - apa calda am-draci am-draci Buna ziua am o problema in bloc si nu stiu cat de legal este ceea ce mi se cere. Blocul nostru nu a avut apa calda cand m-am mutat, intre timp s-au rezolvat ... (vezi toată discuția)