avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar pentru achizitie de teren
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar pentru achizitie de teren

Buna ziua,

Anul trecut am facut un credit ipotecar pentru achizitie de teren, cu Banca Romaneasca. In contract la OBLIGATIILE IMPRUMUTATULUI, exista un articol care ma obliga ca intr-un anumit timp sa edific in nume propriu o constructie cu destinatia de locuinta pe terenul achizitionat, in caz contrar "aceasta constituie caz de culpa in sensul prezentului contract si da dreptul bancii de a considera anticipat exigibil creditul pentru intreaga suma datorata".

Este legal sa poata considera creditul exigibil anticipat daca nu am posibilitatea de a construi?

Ce pot face ca banca sa renunte la clauza?

Mentionez ca sunt cu plata ratelor la zi.



Cel mai recent răspuns: pasareflorian , utilizator 19:54, 31 Mai 2009
probabil creditul ipotecar are vre-o legatura cu un angajament al Dvs. de a construi.
E ceva credit pentru constructii, care la data acordarii lui a fost probabil mai avantajos decat un alt tip de credit, si din aceste motive a fost coonditionat de construirea unei case? Dar mi se pare prea putin timpul? intr-un an trebuia sa si construiti deja? Atunci creditul care l-ati primit trebuia sa acopere costurile achizitionarii terenului si a construirii unei case?
Daca ati primit creditul pentru a construi, atunci clauza respectiva in contract este corecta. Ar fi bine de tras macar o fundatie si 4 pereti, ceva ...
Din cate stiu eu, contractele de la Romaneasca pentru credit ipotecar pentru achizitie teren contin un termen pentru inceperea lucrarilor si un altul pentru finalizarea constructiei pe terenul finantat.
Bineinteles ca este legal sa va declare scadent creditul in cazul in care incalcati aceasta obligatie contractuala.
Totusi, in conditiile actuale, nu mi s-ar parea o decizie buna din punct de vedere al riscului. Va sfatuiesc sa faceti demersuri pentru modificarea contractului de credit in sensul prelungirii termenului in care trebuie sa incepeti/finalizati constructia pe acel teren. Nici macar autorizatia de constructie nu o aveti?
Creditul se chema "credit pentru achizitie de teren", si care presupunea ca in termen de 9 luni de la acordare sa aduc Autorizatia de Construire, in 12 luni ordin de incepere a constructiei, iar in termen de 24 de luni sa aduc procesul verbal de receptie finala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi construire pe un teren ipotecat cu interdictie de construire ktalin2002 ktalin2002 Buna ziua, Intentionez sa semnez un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca pentru construirea unei case iar din contractul si lamuririle bancii ... (vezi toată discuția)
Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)
Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)