avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de identitate TELEKOM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de identitate TELEKOM

Buna ziua,

Rog a ma ajuta in aceasta situatie:

Cineva, nu stiu cine presupun un angajat al TELEKOM si-a facut abonament cu datele mele fara acordul meu iar in acest moment apar cu facturi restatnte la aceasta retea de telefonie.

Consider ca este caz penal.

As putea sa ii activez in judecata pe civil / penal?
Cel mai recent răspuns: Victoria68 , utilizator 20:43, 23 Noiembrie 2019
Da, puteti.

Daca il cunoasteti si aveti toate datele de identificare a acelei persoane, puteti sa il actionati in judecata fie pe cale civila, fie pe cale penala, in functie de ceea ce doriti sa obtineti.
Nu cunosc cine s-a folosit de datele mele. Abonamentul este facut online pe Telekom.ro.
Am contractele pt acel abonament care nu sunt semnate de nimeni....sunt blank cu datele mele.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa apelez la politie?
Recomandarea mea este ca mai intai sa notificati conducerea respectivei companii, mentionand ca urmeaza sa depuneti plangerea penala.
Odata trimisa notificarea prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, depuneti si plangerea penala, la care adaugati toate dovezile pe care le aveti cat si notificarea trimisa catre societatea mentionata.
In momentul in care se identifica faptuitorul (solutie procuror), va puteti constitui parte civila in procesul penal, pentru ca ati fi scutit de taxa de timbru.
Daca solicitati separat, daune in civil, atunci veti achita taxele de timbru.
Consultantii TELEKOM mi-au spus sa ma duc intr-un magazin partener si sa fac o cerere in care sa mentionez ca nu eu am facut acel abonament etc.

Credeti ca facand asta ii absolv de orice vina/implicare ?

Mentionez ca in acest moment mi-au oprit si servicile abonamentului personal,
Compania respectiva nu va fi absolvita de vina de a fi intrerupt abonamentul personal, dar au tot interesul sa faca o ancheta interna, referitor la angajatul care a comis aceasta infractiune, din moment ce dvs. veti depune o plangere penala.

Alte discuții în legătură

Probleme reziliere contract telekom danmarianpopescu danmarianpopescu In data de 22.10.2014 am facut cerere intr-un magazin Germanos de rezilere contract, cerere inregistrata si stampilata de ambele parti . Mentionez ca perioada ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere repetat de telekom romania mobile sa imitu imitu Buna ziua, Rog suport juridic in a pune capat acestor repetate abuzuri facute de Telekom Romania Comunications SA, care nu se mai opresc. In data de ... (vezi toată discuția)
Informatie abonament ContSters463958 ContSters463958 Buna ziua, Sunt tehnician la o companie de telecomunicatii si am nevoie de o informatie. o abonata a facut o comanda incheiata la distanta prin telefon prin ... (vezi toată discuția)