avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatie abonament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatie abonament

Buna ziua,
Sunt tehnician la o companie de telecomunicatii si am nevoie de o informatie. o abonata a facut o comanda incheiata la distanta prin telefon prin care a solicitat serviciile de televiziune, internet si telefonie. in momentul in care comanda a fost inregistrata, abonata a primit prin SMS un mesaj de confirmare urmata de o parola pentru activarea contractului final. Am fost la locatia unde sa dorit instalarea serviciilor, abonata nefiind acasa, lasand o copie de buletin, factura utilitati, telefonul si mesajul receptionat unui vecin. Am instalat serviciile solicitate si am luat copia dupa buletin si factura de utilitati urmand sa revenim la locatie pentru semnarea contractului si a procesului verbal de instalare. Pana aici toate bune si frumoase, dupa 6 luni clienta a facut o sesizare la companie prin care ea nu recunoaste instalarea serviciilor cat si platiile efectuate (450 lei sold in cont), A facut si o sesizare la politie prin care la fel sustine ca nu a incheiat acest contract.
In urma sesizarii compania de telecomunicatii a anulat acel contract cat si sumele reprezentand neplata abonamentului pe 24 luni. Clienta a fost notificata ca nu mai are nimic de plata catre companie dar nu doreste sa retraga plangerea de la politie. Doreste daune materiale si morale in valoare de 3500 EURO. La politie am fost chemat pentru a da o declaratie privind cele intamplate, mentionez ca nu am dat o declaratie scrisa doar a dorit sa auda si varianta mea urmand sa ma cheme in alta zi pentru alte detalii. Ce pot sa fac in cazul acesta si care sunt consecintele?, politistul zice ca a deschis dosar penal.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 10:31, 11 Martie 2018
Nu inteleg de ce compania a anulat acel contract si sumele datorate, ar fi nevoie aici de mai multe informatii.
Daca sunt respectate prevederile legale in vigoare, contractele se pot incheia si la distanta, prin telefon.
Din perspectiva descrierii dvs, clienta mi se pare de rea credinta.
A depus plangere penala in legatura cu savarsirea unei fapte, cunoscand ca aceasta este nereala.
Aveti dreptul sa depuneti plangere penala sub aspectul inducerii in eroare a organelor judiciare.

Exista inregistrarea convorbirii cu incheierea contractului?
Clienta a activat contractul final in urma trimiterii sms pe telefon cu parola?
Vecinul caruia i-a lasat copia cartii de identitate ce spune?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Deschiderea dosarului penal este - "obligatorie" ca urmare a inregistrarii plangerii, insa, faptul deschiderii unui dosar penal nu are de cele mai multe ori consecinta aplicarii unei "condamnari"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata - acuzat pe nedrept de fraudă George7897 George7897 Sunt angajat al unei companii de telecomunicatii ,în urma cu cateva luni o rudă mi a dat voie să semnez un contract de abonare in numele lui. Acum sa dus ... (vezi toată discuția)
Penalitati la factura telefonica victor51 victor51 Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit ... (vezi toată discuția)
Orange - numãrul cu suprataxã 1280 Istvan73 Istvan73 Buna ziua! In urma cu cateva luni, fiul meu a trimis un SMS la numarul 1280 ca sa descarce un joc de pe internet, costul acestei SMS fiind de 1,5 euro. Dar ... (vezi toată discuția)