avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intrebare recuperari credite
Discuție deschisă în Executare silită

Intrebare recuperari credite

Buna ziua!

Numele meu este Ilinca Popa si va rog sa ma ajutati cu raspusul la umatoarele intrebari.

Am facut un credit la o banca, pe o valoare pana in 3000 euro. La acest credit suma de recuperat este in jurul a 1500 euro. Problema este ca eu am ramas fara loc de munca si nu am cum sa mai platesc acest credit. Am primit de curand o somatie de plata de la cei care se ocupa cu recuperarea creditului prin care ma somau sa platesc intreaga suma pana la finalul anului. In aceasta somatie imi faceau si o oferta ca daca platesc 3/4 din suma pana la finalul anului imi fac o reducere de 1/4. Si daca nu ma conformez acestei somatii vor trimite recuperatorii acasa.

Eu nu am nici un bun pe numele meu. Casa este pe numele sotului meu, mostenire de la parintii lui si singurul bun comun dobandit in timpul casatoriei este masina, care este tot pe numele sotului.

Va rog, spuneti-mi ce se poate intampla daca nu reusesc sa platesc creditul pana la finalul anului. se pot atinge de casa? Sau de masina? Pana unde ar putea sa mearga recuperatorii? Ar fi mai bine sa ii sun si sa facem o intelegere amiabila si sa gasesc o formula de recalculare a creditului pe mai multi ani si o suma mai mica lunara?

Va multumesc anticipat pentru ajutor si pentru timp.

Astept cu interes raspunsurile Dumneavoastra.

Cu stima,

Ilinca Popa
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 5 Noiembrie 2014
Imobilul nu poate fi executat pt plata acestei datorii daca sotul nu va este girant. Desi fiind un debit contractat in timpul casatoriei si pt eventuale nevoi curente ale acesteia s-ar putea interpreta ca ambii soti sunt datori sa il restituie.

Masina fiind dobandita in timpul casatoriei ar putea fi executata silit.

Incercati totusi sa achitati pt ca sumele vor creste exponential si va va fi si mai greu sa platiti.
Sunati-i si intelegeti-va pt plata unei sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita; credit nevoi personale DanaIlinca DanaIlinca buna ziua! va scriu intrucat am ajuns intr-o situatie cu care nu m-am mai confruntat pana acum. am avut un credit de nevoi personale (fara garantii si ... (vezi toată discuția)
Notificare banca simonacordos simonacordos buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT]. creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)