avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere patrimoniala

este legal sa se atraga rasppatrimoniala in caz de insolventa unde la masa credala creditorul cu suma cea mai mare a renuntat la judecata, iar suma ramasa nu mai coresp cifrei de 45.000 lei? ,
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 21:55, 4 Noiembrie 2014
Pentru atragerea răspunderii reglementată de Legea insolventei, si care este o raspundere personala, trebuie intrunite cumulativ conditiile: existenta prejudiciului, a faptei ilicite, existenta raportului de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciul reprezentat de cauzarea starii de insolventa, iar fapta sa fi fost savarsita cu vinovatie.

Si nu este relevant daca "creditorul cu suma cea mai mare a renuntat la judecata".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o firma declarata in faliment poate pastra un numar mare de salariati pe aceasta perioada? pusicat_1 pusicat_1 Lucrez intr-o firma care a fost declarata in faliment in ianuarie 2010.Am restante la salariu de 3 ani si am cerut in nenumarate randuri sa fiu data in ... (vezi toată discuția)
Executare cu angajarea raspunderii administratorului Borza Borza Buna. In calitate de creditor am de recuperat o suma importanta de bani de la o societate comerciala. Am hotararea definitiva irevocabila si investita. ... (vezi toată discuția)