avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere tutela
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere tutela

Buna dimineata, tuturor.

Va voi expune o problema asa cum mi-a fost expusa si mie si sper ca ma veti putea ajuta cu un sfat:

''Tata a deschis un fel de proces pentru un apartament care apartine unui frate de al lui. Fratele asta e inchis intr-un sanatoriu pt ca are o boala psihica (are adeverinta medicala pt asta). Tutorele celui care e bonlav a fost un unchi de al meu,un alt frate de al tatei care a murit in vara si care beneficia si de aprtament.
Acum ca a murit, tata s-a dus in instanta ca sa obtina el tutela pt fratele asta al lui si sa beneficieze el de apartament. Saptamana trecuta a fost la tribunal sa intrebe ce s-a intamplat cu procesul si astia au spus ca procesul deja a fost, dar s-a anulat pt ca tata nu s-a prezentat.
Tata nu a primit nici o citatie acasa, a fost si la posta si a zis ca nu e nimic trimis pe numele lui. Acum tata vrea sa depuna cererea asta de repunere pe rol dar nu prea stiu cum sa o formulez.''

Ulterior au aflat ca fusese trimisa citatia, dar la o adresa gresita, de asta omul nu a stiut cand sa se prezinte la termene.
Ce va rog este sa-mi spuneti daca intr-adevar trebuie depusa o cerere de repunere pe rol sau altceva. Si cum se procedeaza, exista o forma prestabilita a acestei cereri, unde se depune etc.?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 6 Noiembrie 2014
Formulati o cerere de repunere pe rol prin care precizați ca nu mai subzista temeiurile avute in vedere la momentul in care a dispus instanta. Precizați adresa exactă unde sa va citeze. Doar la primul termen veti primi acasa citația. Este o cerere simpla prin care exact asa cereți: repunerea cauzei pe rol si citarea la adresa menționata.
daca s-a suspendat, conteaza cand...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol teren1974 teren1974 Au un proces civil suspendart cu drept de recurs . Daca vreau s-l repun pe rol trb avocat ? (vezi toată discuția)
Retrocedare teren Ionita84 Ionita84 Buna ziua..Am proces la tribunalul Cluj si este suspendat conform art. 242 pct.2 Cpc.23.03.2012...Am si o expertiza facuta..Va rog sa-mi spuneti care sunt ... (vezi toată discuția)
Mari probleme succesiune-cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt benga112 benga112 Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In ... (vezi toată discuția)