Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema:
- am renuntat la repartitoare si cheltuielile se vor calcula in functie de SET, avand in vedere ca trecem pe consum pausal am facut o reinventariere a caloriferelor.
-eu sustin ca trebuie sa se mai scada ceva deoarece stau la ultimul etaj, iar administratorul sustine ca la pausal toata lumea plateste in functie de calorifere si ca nu conteaza ca stau la etajut 4..... e adevarat?, daca nu e asa, imi puteti spune si o baza legala sau ceva cu care pot sa i dovedesc administratorului ca nu are dreptate?
Din pacate, ap la ultimul etaj/ pe colt/ etc ... prezinta dezavantaje privind gradul de incalzire, dar acest lucru se cunoaste inca de la achizitie si de aceea ap. resp. sunt mai ieftine pe piata imobiliara. E la fel ca la o masina second-hand : mai ietina la cumparare, dar cu chelt. de intretinere mai mari ulterior.
Eu una nu vad de ce ar trebui sa se aplice vreun indice de corectie in aceste situatii fiindca este evident din start ca vor fi costuri de intretinere mai mari si orice om de buna-credinta trebuie sa si le asume. Consider corecta aplicarea metodei cu CPI (la blocuri necontorizate) cata vreme nu s-au facut modificari la instalatia interioara de incalzire.
La ap "defavorizate" contorizate, mentinerea aceluiasi confort termic ca in restul ap "favorizate" se vede in costuri automat, asa ca de ce am face exceptia cu indecele de corectie la ap necontorizate ? Nu e vina sau responsabilitatea celorlalti proprietari, ca sa aiba de ce sa suporte o parte din chelt diminuate prin indicele resp. - dif se duce in costurile celorlalte ap, agentul termic per total bloc/ scara/ .. fiind realmente consumat si facturat !