avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar comun

Daca un sot este titularul unui cont bancar si celalalt sot este imputernicit sa faca orice operatiune bancara, in cazul decesului titularului de cont, sotul imputernicit poate continua sa faca orice operatiune din cont? sau contul se blocheaza si se supune succesiunii la mostenire?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PopaKarina , utilizator 14:39, 5 Noiembrie 2014
legal ar fi sa se supuna sccesiunii.
Multumes pentru raspuns. Da, legal trebuie supus succesiunii dar ca sa eviti niste complicatii (precum niste imputerniciri facute de mostenitori) si daca mostenitorii sint de acord in principiu, se poate dispune de banii din cont? de exemplu sa se poate transfera bani chiar in contul mostenitorilor...evident fara sa se faca succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar jorge_64 jorge_64 Buna ziua. De curand a decedat tatal meu. Avea un cont bancar la care era imputernicita ca administrator (sau cum s-o numi) una dintre surori (suntem patru ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar pe termen tibiolah tibiolah [b]Cont comun bancar[/b] (titular si imputernicit - sot si sotie) In cazul unui depozit pe termen, deschis la o banca comerciala de catre titular cu un ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pe cont bancar in cazul decesului titularului FlorinOIF FlorinOIF Buna ziua, Sa presupunem ca X decedeaza in strainatate la data 01.01.2020. Datorita circumstantelor decesului, Certificatul de deces ii este eliberat abia la ... (vezi toată discuția)