avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar

Buna ziua. De curand a decedat tatal meu. Avea un cont bancar la care era imputernicita ca administrator (sau cum s-o numi) una dintre surori (suntem patru copii, doua surori si doi frati). Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care nu a lasat nici un testament, sora mea mai poate accesa acel cont? In ce conditii poate fi lichidat acel cont? Daca se vireaza o suma dintr-o sursa oarecare in acel cont, cine si cum poate poate administra acea suma? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:24, 12 Iunie 2016
In baza procurii sora respectiva poate face operatiuni in cont, conform imputernicirii date prin procura. Puteti merge la banca cu certficatul de deces al tataluisi solicitati sa nu se mai faca operatiuni in cont pana la dezbaterea succesiunii.
Pt ca titularul de cont a decedat, sora nu mai poate avea calitatea de imputernicit, contul se blocheaza pana dezbateti mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand blocheaza o banca contul bancar dupa moartea unei persoane? Filia Filia Buna ziua. Mama mea a murit in Bucuresti o zi dupa ce am plecat eu de acolo. Fratele meu era imputernicit sa retraga bani de pe cont, dar cartela ei nu mai era ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in spania si as dori sa cumpar un apartament ... asalv asalv Buna ziua. Locuiesc in spania si as dori sa cumpar un apartament in Romania. Datorita pandemiei si dificultatii de a calatorii as vrea sa-i fac o ... (vezi toată discuția)
Succesiune din afara tarii nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Buna ziua, [u]Premise:[/u] locuiesc in Statele Unite. Am avut in Romania o matusa care a decedat acum o saptamana. Dansa era vaduva, nu a avut copii, ... (vezi toată discuția)