avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata despagubiri
Discuție deschisă în Executare silită

Plata despagubiri

Buna ziua ,
niste rude ale mele trebuie sa plateasca despagubiri catre A.P.I.A. Este vorba de o suma mare . Intrebarea mea este urmatoarea : cat timp au la dispozitie sa plateasca aceasta despagubire ? Intreb deoarece s-a instituit si sechestru pe proprietatea persoanelor in cauza .
"În baza art. 19 C.pr.pen., rap la art. 1531 şi urm. Cod civil obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 237.176, 53 lei despăgubiri civile, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile aferente de la data efectuării plăţilor. Menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa DNA din 28.03.2011 asupra casei şi dependinţelor proprietatea inculpaţilor, "
Cel mai recent răspuns: smn_goga , utilizator 16:33, 5 Noiembrie 2014
Dpdv legal, pana la implinirea termenului de prescriptie (5 ani in relatia cu statul - a se vedea www.avocatnet.ro/content/for... ).
Bineinteles, asta daca nu apar intreruperi ale termenului.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare sechestru asigurator sammy44 sammy44 Buna dimineata. Judecatoria sect. 4 prin sentinta penala dispune: achitarea inculpatului pt. infractiunea de inselaciune , admite actiunea civila formulata de ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator amt11 amt11 Speta: Intr-un dosar penal instanta printr-o decizie definitiva mentine sechestrul asigurator cu privire la unele bunuri imobile. Prin decizie se stabileste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal ... avocatnet55 avocatnet55 Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu un proces penal pt ca primesc pareri contradictorii de la oameni din domeniu si as vrea sa mai am pararea si ... (vezi toată discuția)