avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda protectia mediului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda protectia mediului

Buna ziua.

Va rog ajutati-ma cu un raspuns juridic. De curand am primit o amenda contraventionala de 3000ron deoarece am lasat un teren intravilan gol sa fie napadit de iarba si buruieni. Am si uitat de acel teren (nu am construit/crescut nimic pe el) si sincer nici nu stiam ca tb sa-l curat din cand in cand. Efectiv nu mai era in mintea mea aceasta proprietate personala.

Conform OUG 195/2005 art.96 alin.1 pct.10, ma incadrez la amenda mentionata mai sus. Am 48 de ore sa platesc doar jumatate.

As incerca (desi nu cred ca am sanse) sa contest sanctiunea, pe motiv ca nu stiam de obligatia aceasta a mea (am terenul de mult timp si e prima oara cand sunt sanctionat) dar si pt ca ar fi fost mai "frumos" din partea primariei sa ma avertizeze mai intai, nu sa mearga la cules de bani direct.

Va intreb asadar... daca fac o plangere contraventionala si totusi pierd procesul, din momentul in care sunt instiintat de pierderea procesului, mai am ALTE 48 de ore de plata pt achitarea a jumatate din cuantum, sau din momentul acela sunt obligat la plata integrala de 3000ron?

De a doua zi de la primirea amenzii am si curatat spatiul verde crescut acolo.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: albu67 , utilizator 10:47, 10 Noiembrie 2014
in acest caz veti plati amenda integral
Nu trebuie sa platiti , dati in judecata va puneti un avocat bun si amenda se va transforma in avertisment,In general cei de la garda de mediu ar fi trebuit sa va dea intai un avertisment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primarie pentru intretinerea terenurilor silviu3006 silviu3006 Buna ziua...Am o problema si nu stiu cum sa ies din aceasta. Mai pe scurt, mama mea impreuna cu sora ei a mostenit dupa moartea bunicilor mei, resprectiv ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru afis in geamul masinii de vanzare auto dstascu dstascu Buna ziua, am primit un proces verbal prin posta, cu o amenda de 500 lei, conform hotararii Consiliului Local Sector 3 Bucuresti, conform articolului 4 din ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)