avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore sarbatori legale

Lucrez intr-o institutie publica cu foc continuu-birou vamal de frontiera- si as dori sa stiu daca orele lucrate in zilele de sarbatori legale , sambata, duminica trebuie compensate cu timp liber corespunzator cf OUG 103/2013. Mentionez urmatoarele: lucram in ture de 12/24 si 12/48 si din cauza lipsei de personal nu primim aceste libere si nici nu suntem platiti cu spor de 100% cf art 122 si 123 din Lg 53/2003-codul muncii- actualizata. Este o problema controversata careia nimeni nu vrea sa ii dea un raspuns exact si nu stim cui sa ne adresam de frica pierderii locului de munca( razbunare).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 2 Ianuarie 2015
stiu ca au facut acest lucru dar tot asa de bine stiu ca daca am indraznit sa fac acest lucru ma va costa serviciul. Incearca sa traga de timp si sa nu raspunda, pt ca stiu ca ceea ce am cerut este perfect legal. ITM-ul nu se baga peste cei ce il ''platesc''. multumesc.
Puteti sesiza Ministerul Muncii , Inspectia Muncii - foruri superioare ITM-ului - sau chiar Corpul de Control al Guvernului.

In sesizari , puteti mentiona si faptul ca s-a redirectionat sesizarea dvs catre ANAF si nu intelegeti de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Zile repaus saptamanal ancafarcas ancafarcas As dorii sa stiu in ce conditii un angajator te poate aduce la munca zece zile consecutiv fara zi de repaus? Mentionez ca muncesc intr-un magazin alimentar si ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)