avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs pt functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs pt functionar public

Buna ziua,

In urma unei hotarari judecatoresti, a primit o amenda penala petru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Pot participa la un concurs care se desfasoara intr-o Institutie Publica a Statului pentru ocuparea postului de functionar public? Care este perioada de redobandire a permisului?
Am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: IzvMir , utilizator 11:46, 6 Noiembrie 2014
N-are nici o legatura cu functia publica .
Da puteti participa la un concurs de recrutare insa trebuie sa aveti grija ca la functionarii publici se intocmeste un cazier administrativ daca sunteti sanctionat pe linie de serviciu se inscrie in cazierul administrativ si nu puteti promova dintr-un grad in altul .Acest cazier il gestioneaza Agentia Functionarilor Publici pe baza transmiterilor comunicate de institutie.
Momentan lucrez ca Economist ,nu am avut nici o abatere disciplinara.Pt acest post de fuctionar public,la dosarul de inscriere se cere cazierul judiciar in care aparea amenda penala, imi este teama sa nu fie respins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto IzvMir IzvMir Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la hotararea definitiva de mai jos: \\\\\\" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o ... (vezi toată discuția)
Explicare solutie proces sorinstirboiu sorinstirboiu Va rog frumos sa mi explice si mie cineva exact solutia data in proces: Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 ... (vezi toată discuția)
Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)