avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara

cum obtin cartea funciara?am hotarire judecatoreasca legalizata pentru partea ce imi revine dupa decesul mamei mele.
Cel mai recent răspuns: nicmarius , utilizator 20:05, 13 Noiembrie 2014
- hotararea judecatoreasca (si expertiza daca s-a facut), legalizat(e)
- copia legalizata sau de la Prefectura dupa titlul de proprietate ce a stat la baza mostenirii si iesirii din indiviziune
- copie simpla dupa cartea dvs de identitate
-certificat fiscal de la primarie
Cu aceste acte mergeti la un birou de cadastru, persoana autorizata va va masura terenul si va intocmi documentatia cadastrala.
multumesc mult. exista un termen limita??
Nu exista un termen limita dar e bine sa va intabulati mostenirea fara sa fiti presat de timp. La vanzare, la construire vi se cere cadastru.
Intabularea dureaza cam o luna de zile. Daca aveti si terenuri extravilane, mai dureaza o luna pina obtineti de la primarie avizul de vanzare.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întabulare teren extravilan Bernet Bernet Bună Ziua, Cum se procedează după ce cumpăr un teren extravilan fara Carte funciară care nu are masuratorile făcute fără extras de carte Funciară. ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)