avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

daca ai fost in concediu pt cresterea copilului pina la virsta de 2 ani (cu ctr.munca suspendat), trebuie sa ai min 6 luni lucrate lde la reluarea serviciului ca sa beneficieazi de indemnizatie de concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 6 Noiembrie 2014
1. Nu trebuie sa aveti 6 luni lucrate pentru a beneficia de conecdiu medical.

2. - Perioada de concediu crestere copil (CCC) este asimilata stagiului de cotizare la sanatate iar indemnizatia pentru CCC intra in baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical.
- Pentru aceasta aduceti angajatorului o adeverinta de la AJPIS cu indemnizatia pentru CCC pe ultimele 6 luni.

3. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normalã a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 1, 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 111/20i0 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu de maternitate la cateva zile de la redeschiderea contractului de munca? LauraRaluca LauraRaluca Buna ziua, In data de 04.03.2016 mi se incheie concediul de crestere a copilului de care am beneficiat 1 an si 11 luni. In data de 10 martie e data probabila ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil echivalent de concediu medical mmarza mmarza Buna ziua. Ma puteti va rog ajuta cu o nelamurire legarta de incadrarea juridica a concediului de ingrijire copil? Nu am gasit nicaieri ca CIC este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie boala ctsstoian ctsstoian O persoana este in concediu de crestere a copilului , avind contractul de m-ca suspendat, iar in momentul cind revine la servici dupa expirarea celor 2 ani ... (vezi toată discuția)