avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: daca nu am serviciu sunt obligat de lege sa platesc pensie de intretinere. Mentionez ca am de platit o pensie de intretinere si nu sunt casatorit. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 7 Noiembrie 2014
Daca nu aveti serviciu, va luati unul. Nu gasiti de munca cu contract, gasiti ceva de munca zilier, faceti rost de bani si platiti pensia. Alta cale nu e, de obligat sunteti obligat.

Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns, dar nu cred ca legea spune asa, numai daca ai venituri legale esti obligat sa platesti. Va mai spun ca nu gasesc nici la negru sa ma angajez, banuiesc ca stiti foarte bine ca numai daca ai o relatie poti sa te angajezi daca nu poti trimite 1000 de CV-uri si nu te cauta nimeni.
Legea spune ca esti obligat sa-ti intretii copilul fie ca muncesti legal, fie ca nu - copilului fiindu-i foame indiferent de starea ta de angajare.
Daca nu aveti venituri, datorati pensie raportata la venitul minim pe economie, e problema dvs cum ii procurati. Poate nici mama nu are salariu si ridica si ea din umeri, trimiteti copilul la cersit ?
Poate nu puteti achitat lunar cate 2 mil si ceva, dar macar ceva bunavointa sa aveti, din ce puneti la dvs pe masa, ii duceti si lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna seara, am depus o plangere la politie pt abandon de familie, din feb 2014 nu am mai primit nici un ban cazul s-a clasat cu NUP, deoarece nu are loc de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)