avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntarea la drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntarea la drepturile parintesti

Daca tatal copilului ar intocmi o declaratie care sa ateste ca renunta la drepturile parintesti si eu as fi de acord cu asta,as putea sa fac cumva ca bebelusul sa fie trecut pe numele meu? Exista vreo procedura legala prin care sa-l pot anula pe el ca tata din certificatul de nastere al copilului meu? El e de acord sa-mi ofere aceasta declaratie.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:20, 7 Noiembrie 2014
nu exista.
daca nu e el tatal, se poate contesta recunoasterea, altfel nu are sens.

Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului

Art. 36. - (1) Ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea copiilor lor.

(6) Un părinte nu poate renunţa la autoritatea părintească, dar se poate înţelege cu celălalt părinte cu privire la modalitatea de exercitare a autorităţii părinteşti...

Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna mclaudiu1 mclaudiu1 ce presupune custodia comuna? as dori o explicatie mai detaliata, in mod explicit drepturile tatalui va multumesc (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)