avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:cand am plecat de la intreprinderea in care am lucrat am primit 24 salarii compensatorii,esalonate pe o perioada de 27 de luni .Bani ii ridicam lunar de la intreprindere .Intr-o luna am primit un cupon asemanator celui de pensie de la AJOFM cu suma de 6000 ron pe care i am ridicat de la oficiul postal .Acesti bani au fost scazuti din totalul salariilor compensatorii.As vrea sa stiu daca procedura a fost corecta .va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 7 Noiembrie 2014
Probabil ca este vorba despre venitul de completare.

OUG 36/2013 prevede :
Art. 8
(1) Venitul lunar de completre prevazut la art. 7 lit. b) se stabileste odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica si nivelul indemnizatiei de somaj.
(2) Venitul de completare prevazut la art. 7 lit. b) se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de conditiile prezentei ordonante de urgenta, dupa cum urmeaza:
a) 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani si pana la 10 ani;
b) 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani si pana la 15 ani;
c) 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 ani si pana la 25 ani;
d) 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani.
(3) Dupa incetarea platii indemnizatiei de somaj, in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza, pana la incheierea perioadei prevazute de alin. (2), de un venit lunar de completare egal cu diferenta dintre castigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat castigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj la data incheierii platii indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta nr 36/2013 Anton68 Anton68 Buna ziua.Am fost disponibilizat cu ord 36/2013 de la CFR,un an am primit indemnizatia de somaj+venitul de complectare conform art 8. Mai am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)
Venit completare ciubix ciubix Buna ziua.Va rog frumos sa imi precizati daca dupa terminarea perioadei de somaj care acum este compusa din somaj + venit de completare, suma incasata este ... (vezi toată discuția)
Ordonanță 36 din 2013 cleo000 cleo000 La terminarea îndemnizației de șomaj iau numai diferență ca salarii de completare sau îmi recalculeaza și iau tot banii care ai luam cu tot cu șomaj.va ... (vezi toată discuția)