avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nepunerea in aplicare a hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nepunerea in aplicare a hotararii judecatoresti

In urma castigarii unui proces definitiv si irevocabil impotriva unei banci din Romania, pt clauze abuzive, s-a dispus de instanta ca banca sa-mi restituie sumele de bani incasate in plus in baza acestor clauze si sa modifice contractul de creditare conform normelor legale in vigoare privind perceperea dobanzii.
Banca mi-a dat banii innapoi insa mi-a inmanat un nou contract modificat dar care nu respecta prevederile hotararii privind dobanda.
Pot executa silit banca prin executor astfel incat sa se conformeze si cu privire la modificarea clauzelor contractului conform hotararii jud.??
Ce alta solutie as mai avea, unde pot sa-i reclam, etc? Trebuie sa existe niste solutii legale impotriva acestor camatari cu acte in regula sa-mi modifice si dobanda pe viitor.

Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
intel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: intel77 , utilizator 23:26, 9 Noiembrie 2014
Puteti sa va adresati unui executor. Puteti depune si plangere pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Cu scuzele de rigoare, dar am crezut a este vorba de refuzul restituirii sumelor de bani obtinuti prin hotarare.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
av_silvia_margineanu a scris:

Puteti sa va adresati unui executor. Puteti depune si plangere pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Un executor va modifica contractul? :rofl: Nerespectarea hotararilor judecatoresti? :rofl:
Absolut ridicol!
@intel77 Nu semnati nici un contract. Banca incearca sa faca ceea ce stiu bancile mai bine. Sa va tepuiasca. Daca nu respecta hotararea si nu modifica contractul cum trebuie exista o procedura in codul de procedura civila prin care pot fi obligati sa execute hotararea sub sanctiunea unei amenzi civile. Daca nu cedati d-voastra vor ceda ei.
Deci sa inteleg ca este exclusa executarea silita
Doamna avocat, intre timp mi s-a deschis si mintea. Nu semnez nici un contract cum vor ei si atentie, nu le mai platesc nici o rata.Ma dau in judecata dupa un timp sa ma execute silit. Dar ce prezinta ei la executor si judecator, au vreo creanta exigibila din moment ce eu nu am semnat nimic????sau poate pun hotararea definitiva si irevocabila a instantei unde se vede ca nu s-au conformat, logic, nu?
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Art 622 alin 4 ncpc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite ... Cătălin 77 Cătălin 77 Am o hotărâre de suspendare provizorie a executării silite din luna iunie 2021, momentan dosarul este suspendat, deoarece am deschis un alt dosar împotriva ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt neducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei, credit care in urma procesului de partaj a fost atribuit fostului ... (vezi toată discuția)
Ce actiune pot initia impotriva executarii silite? MADLENEFF MADLENEFF Buna ziua. Acum un an am facut un imprumut in nume personal garantand cu apartamentul, semnand la notariat un contract de imprumut intre mine si cel care mi-a ... (vezi toată discuția)