Buna ziua! Sunt angajat al unei banci si in data de 30 oct.2014 la ora 16,50 a venit directorul de grup sa semnez decizia de suspendare a C.I.M.in conformitate cu prevederile art.52,alin.1,lit.a din legea nr.53 din 2003- Codul Muncii ,republicata.Incepand cu data comunicarii prezentei decizii se suspenda si plata drepturilor salariale de catre banca ,pe durata cercetarii disciplinare(mentionez ca am fost audiata de comisia de disciplina in data de 29.10.2014}.Eu nu am semnat aceasta decizie deoarece mi s-a facut rau si am ajuns in urgenta la spital direct de la banca si am fost internata .Pe decizie Directorul de grup a scris ca am refuzat sa semnez si au semnat si 2 martori (colegi} care nu au fost de fata la cele intamplate ,insa pe camere se vede si ora la care am iesit din banca si persoanele care m-au insotit deoarece imi era rau(medicul de la urgenta si inca o persoana|.Cand eram inca in urgenta directorul de grup impreuna cu o colega au venit sa-mi ceara cheile de la banca pentru a putea inchide deoarece numai eu aveam cheie.Acum am trimis foaia de boala pentru data de 30 si 31 octombrie 2014 si au spus ca nu este buna pentru ca eu figurez la servici in data de 30 oct.2014 si cu aceeasi data am si contractul suspendat (in data de 30 am fost la servici intr-adevar dar din timpul serviciului am ajuns la urgenta si tot atunci am fost si internata).Ce pot sa fac in situatia aceasta? Este corect ceea ce mi se spune?Cum pot afla de la revisal de situatia contractului meu de munca?Eu doresc sa deschid un proces cu angajatorul si nu stiu care ar fi pasii si cum sa incep deoarece acuzatiile care mi se aduc nu sunt fondate.
Buna ziua! Da, certificatul medical este emis cu data de de 30.10.2014 si pana in 31.10.2014.Eu am fost preluata de catre sectia de urgenta in data de 30 .10.2014 inainte de a se incheia programul de lucru la banca si am fost internata tot atunci.
In acest caz, angajatorul are obligatia de a va plati concediul medical.
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate prevede :
Art. 36 - (1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
…
Art. 47
...
(2) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, sãvârşite prin încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 36 alin.(3): a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronatã a indemnizaţiilor;
...
Art. 48 - (1) Contravenţiile prevãzute la art. 47 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la alin. (1) şi (2), cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei;
...
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzãtoare se fac de cãtre organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurãri de sãnãtate.
In speta, sesizati in scris, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, privind refuzul angajatorului de a va plati concediu medical.
Concediere disciplinra
Ibi88
Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)