avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil fara acte in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil fara acte in Romania

Doresc sa infiez un copil copil nascut in Anglia de parinti romani. Copilul se afla in custodia bunicii paterne fara a cunoaste unde se afla parintii biologici ai micutului. Bunica nu poseda decat un certificat de nastere emis de statului britanic (in Romania copilul nu este luat in evidenta, deci nu are un certificat de nastere emis de statul roman). Am incercat sa-i obtin certificatul de nastere, dar nu se poate deoarece numai parintii pot face aceste demersuri. Intrebarea mea: cum pot obtine certificat de nastere pentru micut (am sustinere numai din partea bunicii fara a se cunoaste unde se afla parintii). Parintii nu s-au interesat de copil niciodata, nu au fost casatoriti. Cu tot respectul, nu-mi recomandati sa ma adresez Directiei de Protectie a Copilului sau Politiei, deoarece am facut asta si dumnealor sunt depasiti de situatie, spunand ca fara parinti nu se poate face nimic. Banuiesc si sper ca exista o cale legala in care aceasta situatie sa poata fi rezolvata. Multumesc anticipat.
Bunica trebuie sa declare mai intai abandonul copilului, sa solicite custodia acestuia , abia apoi va putea sa-l dea in adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in ... Roxana3003 Roxana3003 Buna ziua. Intrebarea mea este : daca copilul a fost nascut in strainatate si are trecut decat mama pe certificatul de nastere strain dupa transcrierea in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in anglia fabianbutul fabianbutul cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la ... (vezi toată discuția)
testul de paternitate in cazul in care individul locuieste in strainatate ALBERTA96 ALBERTA96 studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili. aduc in discutie acest ... (vezi toată discuția)