avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este termenul in care se poate contesta decizia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este termenul in care se poate contesta decizia de incetare a CIM prin acordul partilor in baza art 55 lit b C. muncii?

ITM Iasi obliga angajatorii sa precizeze in decizia de incetare a CIM prin acordul partilor termenul in care se poate contesta decizia de catre salariati. Am intrebat si eu ITM-ul care este acest termen si ce art de lege il prevede. Raspunsul a venit sec: '"Nu va bateti capul, e 30 de zile". Prin urmare, intreb: care este termenul si art. de lege care-l prevede?
Termenul de 30 de zile este pentru concedierea disciplinara. Termenul de 45 de zile este prevazut pentru masurile unilaterale de incetare a contractului individual de munca. Incetarea prin acordul partilor este o "masura" bilaterala. Instantele motiveaza faptul ca o decizie de incetare a CIM prin acordul partilor poate fi contestata in instanta in termen de 3 ani conform 268 alin 2 C. muncii....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 13 Noiembrie 2014
unde ati gasit decizia respectiva? pe site-ul CAB nu dau de ea.
In Revista de dreptul muncii şi dreptul securităţii sociale nr.7/2008.
Multumesc. Se gaseste si pe internet, undeva?
Nu stiu , lasati-mi o adresa de mail si o sa va trimit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei decizii de incetare a contractului individual ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul unei decizii de incetare a contractului individual de munca, care este termenul legal privind contestarea deciziei : 30 zile de zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare.... se poate desface un contract de ... Serena Barb Serena Barb Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un contract de muncă printr-o ,,cerere verbala\" (care nu a existat) Cu alte cuvinte contractul de muncă a ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)