avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie somaj

Buna ziua,

Contractul meu de munca a incetat in luna august 2014, prin expirarea termenului pentru care a fost incheiat.
Doresc sa imi depun acum dosarul pentru somaj.
Intrebarea mea este : plata indemnizatiei de somaj incepe acum si tine 6 luni, sau mai primesc doar 1-2 luni, diferenta de la data incetarii contractului pana cand se implinesc 6 luni?

Si inca o intrebare: faptul ca sunt inscris la o facultate influenteaza in vreun fel plata indemnizatiei de somaj ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:38, 7 Noiembrie 2014
1. Aveti ca termen de inregistrare la Agentia de Somaj 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (CIM).

2. Veti primi indemnizatie de somaj de la data inregistrarii pentru toata perioada la care aveti dreptul (12, 9 sau 6 luni).

3. Fiind somer in calitate de fost salariat puteti sa urmati cursurile unei forme de invatamant pe perioada cat beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? Berescu Laura Berescu Laura Buna ziua!am o intrebare daca in 2011 am terminat facultatea, in iulie, si in august m-am angajat, am lucrate 6 luni am dreptul la somaj? si daca vrei sa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)