avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru

Eu am facut o contestatie la executare si mi s-a pus in vedere achitarea unei taxe de timbru de 550 lei daca nu achit aceasta taxa ce se intampla?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:49, 7 Noiembrie 2014
Se invoca exceptia, se constata ca nu ati indeplijnit ce era in sarcina dvs, si respinge cerere.
Puteti formula cerere de ajutor public judiciar, daca indepliniti aceste conditii.

Scutirea de la plata taxei de timbru, este o facilitate pe care legea o acorda celor ce fac dovada, in conditiile legii, ca sunt in imposibilitatea platii unei astfel de taxe.

Orice persoana interesata va putea sesiza oricand instanta care a incuviintat ajutorul public judiciar, prezentand dovezi cu privire la situatia reala a celui caruia i s-a incuviintat cererea.
Daca nu platiti, cererea se anuleaza.
Nu numai că cererea va fi anulată, dar nici nu mai puteți să o reintroduceți pe rolul instanței datorită intervenței prescripției dreptului material la acțiune. O eventuală cerere de reexaminare împotriva hotărârii prin care vi se anulează contestația nu are nicio șansă. În concluzie, dacă nu achitați taxa judiciară de timbru, procesul dvs. se oprește definitiv aici (și probabil că executarea silită va continua fără probleme).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Sa comunicat de catre instanta de fond sub sanctiunea anularii cererii de chemare in judecata, achitarea(dovada) taxei de timbru judiciar in termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar Artigas Artigas Buna seara, Ajutorul public judiciar se poate solicita dupa cum inteleg si la primul termen de judecata,chiar daca la inregistrarea actiunii i se pune in ... (vezi toată discuția)