Eu am facut o contestatie la executare si mi s-a pus in vedere achitarea unei taxe de timbru de 550 lei daca nu achit aceasta taxa ce se intampla?Multumesc
Se invoca exceptia, se constata ca nu ati indeplijnit ce era in sarcina dvs, si respinge cerere.
Puteti formula cerere de ajutor public judiciar, daca indepliniti aceste conditii.
Scutirea de la plata taxei de timbru, este o facilitate pe care legea o acorda celor ce fac dovada, in conditiile legii, ca sunt in imposibilitatea platii unei astfel de taxe.
Orice persoana interesata va putea sesiza oricand instanta care a incuviintat ajutorul public judiciar, prezentand dovezi cu privire la situatia reala a celui caruia i s-a incuviintat cererea.
Nu numai că cererea va fi anulată, dar nici nu mai puteți să o reintroduceți pe rolul instanței datorită intervenței prescripției dreptului material la acțiune. O eventuală cerere de reexaminare împotriva hotărârii prin care vi se anulează contestația nu are nicio șansă. În concluzie, dacă nu achitați taxa judiciară de timbru, procesul dvs. se oprește definitiv aici (și probabil că executarea silită va continua fără probleme).