avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii

O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il plateasca, pe baza de semnatura individuala.Fundatia elibereaza chitanta de sponsorizare pentru banii primiti pentru organizarea concursului. Profesorii care vor asista la desfasurarea concursului sau vor corecta lucrarile vor fi platiti,cu impozitul respectiv, din suma primita de la parinti.Care este modalitatea prin care profesorii din scoala respectiva pot primi aceasta plata? Este legal daca se semneaza un contract de prestari servicii de catre unul dintre profesori cu Fundatia respectiva?Plata poate fi facuta doar in contul unuia dintre profesori, el impartind apoi suma celorlalti colegi participanti?In scoala este si Asociatia parintilor.Ar fi o modalitate ca banii sa fie stransi prin Asociatie de parinti, virati Fundatiei ...dar sub ce titlu poate apoi Asociatia sa plateasca profesorii pentru serviciile facute?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 7 Noiembrie 2014
Cel mai bine este sa faceti contract de prestari servicii cu fiecare profesor in parte.
Multumesc pentru raspuns.Sunt niste contracte care se semneaza:scoala-Fundatie,fundatie -profesor organizator desemnat de scoala si unul pentru Asociatia de parinti, daca vrea sa se implice financiar (tot ce tine de bani).Este obligatoriu sa implicam Asociatia de parinti, daca oricum se implica Comitetele de parinti din fiecare clasa?Suma primita de la Fundatie se declara undeva sau se incaseaza pe baza contractului (ei retin impozitul)?
Nu este obligatoriu sa implicati Asociatia de parinti.

Referitor la declararea veniturilor din conventii si a taxelor aplicabile acestora este mai bine sa puneti intrebarea in Sectiunea Fiscalitate - salarii sau Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul in urma unui contract de prestari servicii Dumea Anca Dumea Anca O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit- scoala mrbal mrbal Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ? Membrii elevi pot plati sume lunare ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)