avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venitul in urma unui contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venitul in urma unui contract de prestari servicii

O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il plateasca, pe baza de semnatura individuala. Fundatia elibereaza chitanta de sponsorizare pentru banii primiti pentru organizarea concursului. Profesorii care vor asista la desfasurarea concursului sau vor corecta lucrarile vor fi platiti, cu impozitul respectiv, din suma primita de la parinti. Care este modalitatea prin care profesorii din scoala respectiva pot primi aceasta plata? Este legal daca se semneaza cu Fundatia un contract de prestari servicii de catre unul dintre profesori (sau ar trebui semnat de fiecare profesor participant)? Fundatia opreste impozit, CAS, CASS. Unde trebuie sa declare profesorul venitul astfel obtinut?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 14:58, 10 Noiembrie 2014
:offtopic:

Rog colegii moderatori sa nu stearga acest topic ca fiind dublat.
La rugamintea mea, initiatorul acestui topic , l-a postat si aici pentru problemele legate de declararea veniturilor din conventii si plata impozitelor pentru aceste venituri.

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru promptitudine, freeelis.
Se retine doar 16% impozit pe venit si 5.5% CASS. CAS nu se retine la sursa. Trebuie incheiata cate o conventie cu fiecare profesor, nu exista contracte "colective" in aceasta situatie. Profesorii nu mai trebuie sa declare venitul nicaieri pentru ca acesta a fost declarat de d-voastra.
Suma nu ar putea fi primita de un singur profesor si el s-o imparta celorlalti, dupa contributia fiecaruia la desfasurarea concursului, avand in vedere ca sumele cuvenite pot fi foarte mici..de exemplu 30 lei/etapa.Pentru aceasta suma trebuie facut contract personal? Daca CAS nu se retine la sursa, profesorii trebuie sa il platesca? Unde?Multumesc pentru raspunsuri.
Nu se poate un singur contract. E elementar. E ca si cum firma de cablu ar face contract numai cu seful de scara si sa plateasca el cele 1000 lei pe luna :)))
Ar insemna ca ceilalti profesori sa aiba venituri la negru, pentru ca nu se stie cine a primit banii nefiscalizati. Cine se duce sa plateasca CAS-ul la Administratia Financiara daca el nu figureaza nicaieri ca a incasat ceva?
Situatii de gen exista (de exemplu plata membrilor comisiilor electorale din sectiile de votare) dar aici avem de-a face cu o reglementare legala expresa.
Ce aveti d-voastra sunt raporturi de munca obisnuite, reglementate de codul civil sau de codul muncii (depinde ce fel de contract incheiati)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii Dumea Anca Dumea Anca O Fundatie organizeaza un concurs de cunostinte pentru elevi, participarea facandu-se in schimbul unui pret (lei), pe care parintii sunt de acord sa il ... (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite platite in cazul unui contract de comision luteciprian luteciprian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o privita : contractul de comisionare. In momentul de fata lucrez la o firma, as dori sa stiu ce taxe si ce ... (vezi toată discuția)