Buna ziua. In urma divortului fostul meu sot are dreptul la un program de vizitare pentru copilul de 5 ani de 1 weekend la 2 saptamani. Acum copilul este bolnav, a facut amigdalita, ia medicamente si trebuie ingrijit. I-am spus fostului sot ca este bolnav, dar a insistat sa-l ia in weekend, spunand ca poate avea grija de el. Ce se poate face in aceasta situatie? De exemplu daca refuz sa las copilul cu el pe motiv ca e bolnav ma poate actiona in instanta?
Manifestati o opozitie vehementa , daca sotul insista sa ia copilul in weekend , neavand in vedere starea de sanatate precara a acestuia .Il poate ingriji corespunzator ?Considerati ca-i va acorda o atentie deosebita ?
Daca e in interesul minorului sa ramana cu dumneavoastra , va sfatuiesc sa va exprimati declinul de a -l lua in vizita in weekend.
Chiar sesizand Politia/Parchetul pentru infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti , in acest caz , va fi avut in vedere care situatie e una benefica pentru ca minorul sa-si revina , din punctul de vedere al sanatatii.
Incercati , totusi , prin discutii deschise , sa ajungeti la un consens , poate sotul , isi va da seama , intr-un final , ca , in acest caz , nu sunt in discutie relatiile dintre fostii soti , ci e chiar sanatatea propriului copil.Succes.;)
Un comportanent de genul "actionare in instanta...pt ca nu m-a lasat sa-mi vad copilul in weekend , dat fiind faptul ca este bolnav" ar lasa loc de interpretare in fata instantei.de preferat , ar fi sa nu se ajunga in cazuri de genul si asta pentru binele copilului , care nu o sa-l avantajeze din punct de vedere psihic.
Cel mai bine ar fi sa-i explicati sotului Dmv , ca , copilul este important si ca trebuie sa va ganditi impreuna cum sa-l ajutati .Daca tine neaparat sa-l vada , poate sa vina in vizita , sa-i fie de ajutor copilului .