avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare copil bolnav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare copil bolnav

Buna ziua. In urma divortului fostul meu sot are dreptul la un program de vizitare pentru copilul de 5 ani de 1 weekend la 2 saptamani. Acum copilul este bolnav, a facut amigdalita, ia medicamente si trebuie ingrijit. I-am spus fostului sot ca este bolnav, dar a insistat sa-l ia in weekend, spunand ca poate avea grija de el. Ce se poate face in aceasta situatie? De exemplu daca refuz sa las copilul cu el pe motiv ca e bolnav ma poate actiona in instanta?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:46, 29 Mai 2009
Manifestati o opozitie vehementa , daca sotul insista sa ia copilul in weekend , neavand in vedere starea de sanatate precara a acestuia .Il poate ingriji corespunzator ?Considerati ca-i va acorda o atentie deosebita ?
Daca e in interesul minorului sa ramana cu dumneavoastra , va sfatuiesc sa va exprimati declinul de a -l lua in vizita in weekend.
Chiar sesizand Politia/Parchetul pentru infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti , in acest caz , va fi avut in vedere care situatie e una benefica pentru ca minorul sa-si revina , din punctul de vedere al sanatatii.
Incercati , totusi , prin discutii deschise , sa ajungeti la un consens , poate sotul , isi va da seama , intr-un final , ca , in acest caz , nu sunt in discutie relatiile dintre fostii soti , ci e chiar sanatatea propriului copil.Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Un comportanent de genul "actionare in instanta...pt ca nu m-a lasat sa-mi vad copilul in weekend , dat fiind faptul ca este bolnav" ar lasa loc de interpretare in fata instantei.de preferat , ar fi sa nu se ajunga in cazuri de genul si asta pentru binele copilului , care nu o sa-l avantajeze din punct de vedere psihic.
Cel mai bine ar fi sa-i explicati sotului Dmv , ca , copilul este important si ca trebuie sa va ganditi impreuna cum sa-l ajutati .Daca tine neaparat sa-l vada , poate sa vina in vizita , sa-i fie de ajutor copilului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copilului meu a avut un avc în urma căruia a rămas cu sechele și va avea tutore/curator. i s-ar putea vinde apartamentul în această situație, nu se investighează dacă are copii? SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Tatal copilului meu, de care sunt divortata in prezent, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizat pe partea ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor raileanu_anca raileanu_anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati pt ca nu am nici un sprijin. In urma divortului am obtinut copilul spre crestere si educare la mine ( fostul sot a introdus ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)