avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dobanzi de intarziere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dobanzi de intarziere

Am fost un concesionar de teren iar printr-o Hotarare a Consiliului Local s-a aprobat scoaterea la vanzare a terenului respectiv, precum si pretul pe care trebuia achitat in termen de 6 luni.
Am achitat contravaloarea terenului solicitata dar cand sa se incheie contractul de vanzare- cumparare, am intrat in conflict cu primarul.
Primarul a solicitat Consiliului local anularea vanzarii acestui teren si a reusit. Hotararea de consiliu local de anulare a fost adoptata in urma cu 3 ani. De atunci si pana acum nu mi s-a restituit suma pe care am achitat-o in vederea cumpararii terenului.
Intrebarea mea este daca e normal sa cer dobanzi de intarziere de la data adoptarii hotararii de consiliu local de anulare a vanzarii. As dori o prevedere legala pe care sa o invoc in cerere in afara de OG nr.92/2003 deoarece nu a fost intocmit nici un act administrativ fiscal?
Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:54, 7 Noiembrie 2014
Dvs vorbiti de dobinzi de intarziere, dar spuneti ca nu a fost restituit nici pretul achitat. Atentie cu privire la prescriptia dreptului la actiune, pentru ca acestea s-au intimplat acum trei ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren Petrina12 Petrina12 buna ziua, as dori sa vad niste pareri in legatura cu urmatoarea speta. in anul 2007 s-a concesionat o suprafata de 500 m patrati pe o perioada de 6 ani. in ... (vezi toată discuția)
Restituire penalitati si dobanzi la tva nedatorat bogdi bogdi Prin pv de control si decizie, admin. fin. constata ca SC datoreaza suma de....TVA, plus suma de.....penalitati de intarziere si dobanzi aferente si executa ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara terenul ? pamy pamy Buna seara, Detin o societate comerciala care are cu drept de cumparare un imobil cladire,iar in Cartea Funciara pct.B Partea II referitor la teren ... (vezi toată discuția)