avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer pensie cetatean strain in Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer pensie cetatean strain in Romania

Este posibil ca un cetatean italian care detine o locuinta si o firma in Romania sa-si transfere pensia bruta din Italia in Romania,astfel incat impozitul si contributia de sanatate sa fie retinute in Romania?
Si daca este posibil,unde ar trebui facute demersurile?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: crisidona , utilizator 16:24, 8 Noiembrie 2014
Asemenea aspecte se trateaza in conventiile de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania si tarile lumii. In UE, domiciliul fiscal (tara de impozitare a veniturilor) se poate alege de contribuabil unde doreste acesta (cu conditia sa aiba drept de rezidenta, fireste) dar nu stiu daca e valabil si in cazul veniturilor platite chiar de stat ( pensie in cazul de fata)
In cadrul ANAF exista departament specializat de asistenta contribuabili in materia acestor conventii, pentru fiecare tara in parte existand persoana specializata. Va recomand sa ii apelati.
Multumesc,mi-at dat o directe,am sa ma interesez la ANAF si poate si la Casa de Pensii,

O zi placuta,
La Casa de Pensii o sa va spuna exact ce trebuie facut.
Va multumesc,
O zi placuta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian doreste sa deschida firma in romania - impozitare ?! supaplex supaplex Buna ziua Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista ... (vezi toată discuția)
Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)