avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani de chirie cadru militar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani de chirie cadru militar

buna seara,sunt cadru militar,si as dori sa ma ajutati cu un rsp...sunt casatorit ,am domiciliul in jud Teleorman(nici eu nici sotia mea nu detinem o locuinta in Bucuresti) iar parinti sotiei mele au un apartament in Bucuresti,in ultima perioada au aparut cateva probleme iar socrul meu vrea sa ne dea afara din apartament,trebuie sa ne cautam cu chirie,in cazul acesta pot beneficia de compensatia de chirie?

am salariul de baza 1160(fara sporuri sa nu se inteleaga gresit) ar trebui sa iau bani de chirie 580 de ron,de ce iau mai putin bani de chirie?suma care intra pe card este de 430 ron,in lege scrie ca am dreptul la 50% din salariul de baza,se impoziteaza si bani de chirie sau ne ard la bani?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 8 Noiembrie 2014
Art. 1 din HG nr.1867/2005 :
(1) Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale, aflate în situaţiile prevăzute la art. 20 1 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, au dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie, calculată în raport cu solda lunară brută corespunzătoare lunii pentru care se cuvine acest drept, în cuantum de:
a) 50% din solda lunară brută, dacă locuinţa închiriată se află în municipii, staţiuni turistice ori balneare sau în localităţi cu situaţii deosebite, dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere;
b) 40% din solda lunară brută, dacă locuinţa închiriată se află în alte localităţi decât cele prevăzute la lit. a), dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere.
(2) Staţiunile turistice ori balneare prevăzute la alin. (1) lit. a) sunt cele definite şi atestate astfel prin acte normative aplicabile la nivel naţional.
..........


art.55 C.fisc:
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
...
c) contravaloarea folosinţei locuinţei de serviciu sau a locuinţei din incinta unităţii, potrivit repartiţiei de serviciu, numirii conform legii sau specificităţii activităţii prin cadrul normativ specific domeniului de activitate, compensarea chiriei pentru personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi compensarea diferenţei de chirie, suportată de persoana fizică, conform legilor speciale;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare indemnizatie de chirie in mapn Tules-Ionut Tules-Ionut Buna seara. Am o nelamurire. Hotărârea nr. 1867/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie ... (vezi toată discuția)
Chirie cadru mapn ContSters293442 ContSters293442 buna ziua am o intrebare legata de compensatie de chirie in MAPN dupa ultimile reglementari in vigoare un cadru militar are dreptul la compensatie de chirie ... (vezi toată discuția)
Bani de chirie pt angajat mapn Julik Julik Buna ziua. Sunt tatăl unui angajat proaspat mapn suntem din cta iar băiatul locuiește în buc. datorită serviciului. Am dori să știm dacă banii de ... (vezi toată discuția)