avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto neclaritate !!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto neclaritate !!

buna seara am o nelamurie,am avut recent o masina inscrisa pe mine,am vanduto e si radiata de pe numele meu,eu fiind al treile beneficiar,eu am incris masina in 2012 cumparatorul doreste sa inmatriculeze masina dar de anaf nu apare ca fiind taxa platita sau recuperata,masina e din 2004 dar a fost inscrisa in carte in decebrie 2007,trebuie platita taxa de mediu sa poata sa o inscrie,sa putut masina inmatricula fara plata taxei in 2007,daca e de platit cine trebuie sa plateasCa eu sau cumparatorul,sau se poate incrie cumva fara plata taxei!!va multumesc si astept anticipat un raspuns!!
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 00:46, 8 Noiembrie 2014
Potrivit ordonantei de urgenta adoptata de Guvern, toti posesorii de masini din Romania care nu au achitat inca o forma a taxei de prima inmatriculare, vor fi nevoiti sa o plateasca la prima transcriere de proprietate.
Cei care au recuperat taxa auto in instanta vor fi nevoiti sa plateasca noua taxa in momentul vanzarii masinii.
Acum depinde cum v-ati inteles cu cumparatorul. Asa cum stau lucrurile, nu dvs sunteti cel care trebuie sa achite aceasta taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu visinel visinel am cumparat o masina inmatriculata in romania din 2005,sunt al 3 cumparator cum este posibil sa platesc taxa de timbru este pe judetu hd ramane pe hd doar ca ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto sherifu19 sherifu19 Buna iziua,am si eu o intrebare:Ce se intampla cu taxa daca eu ca potential cumparator al unei masini inscrise dupa 2007 pentru care a fost platita taxa auto ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)