avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in timpul Concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in timpul Concediului medical

este o situatie prezumtiva
un angajat face cerere de incetare a CIM incepand cu data 01.08.2009 - atentie ! cu drept de somaj
este vb in concret de o intelegere dintre angajat si angajator - te mai tin 2 luni apoi vei intra pe liste de concedieri colective si pt a ma pune la adapost de vreo contestatie di partea ta --- fa frumusel o cerere....
daca intre timp angajatul isi ia concediu medical , care sa zicem se intinde peste 01.08.2009 , incetarea va interveni la data incetarii concediului medical?
angajatorul nu poate chiar daca are cererea angajatului , sa desfaca CIM, asa-i ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:15, 29 Mai 2009
Dmv sunteti angajat ci contract individual de munca.
Sunt doua cazuri:
1) caz in care sa presupunem ca sunteti in preaviz : Daca intervine in concediu medical , angajatorul are obligatia sa suspende preavizul pana in momentul in care se termina concediul medical.Acesta se poate lua de pana la 90 zile calendaristice.In acest caz nu vi se poate desface contractul de munca.
2)caz in care nu ati inceput perioada de preaviz si intrati in concediu medical , dupa cum am spus mai sus , puteti beneficia de un concediu medical de pana la 90 de zile calendaristice.Nici in acest caz nu poate sa va desfaca contractul de munca

Raspunsul la intrebarea: angajatorul nu poate chiar daca are cererea angajatului , sa desfaca CIM, asa-i ?
Nu , nu poate sa va desfaca contractul de munca , in conditiile mai sus enumerate chiar daca are cererea Dmv.
1. Nu inteleg ceva: daca este vorba de concediere (colectiva sau individuala) despre ce fel de cerere este vorba?
2. Ce a cerut salariatul in cererea respectiva?
" va rog sa-mi aprobati cererea privind incetarea CIM cu drept de somaj incepand cu data de 01.08.2009 "
1. Cererea este nula din start.
2. Indemnizatia de somaj (nu somajul) nu este acordata de angajator ci de stat, daca indeplineste conditiile legale. Somer este, oricum, orice persoana care nu are serviciu.
3. Daca nu scria in cerere "cu drept de somaj" se putea considera o incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
4. Am vrut sa spun ca aceasta cerere nu il absolva pe angajator in cazul in care face o concediere ilegala.
5. In rest, colega mea, @daniela, v-a raspuns: in timpul concediului medical nu se poate inceta CIM. Verzi art.60(1), lit.a) din Codul muncii.
ENGFULL a scris:

" va rog sa-mi aprobati cererea privind incetarea CIM cu drept de somaj incepand cu data de 01.08.2009 "

Aceasta formulare nu este corecta.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim- concediu medical andreadia andreadia Buna! Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate. O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul. ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Preaviz - concediu medical - incetarea cim silone silone Buna! Am un salariat care in urma desfiintarii postrului trebuie sa stea 15 zile lucratoare in previz. Dupa cateva zile (in timpul previzului) isi ia concediu ... (vezi toată discuția)