avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CIM- CONCEDIU MEDICAL

Buna!

Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate.

O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul.
Persoana respectiva a realizat 18 zile din preaviz, dupa care a adus certificat de concediu medical. Dupa expirarea certificatului si expirarea a celor 2 zile care au mai ramas din preaviz, societatea desface CIM pe art. 65.1 Codul muncii., inregistreaza la ITM decizia si trimite si Revisal.
Insa, peste o saptamana, "fostul " salariat aduce un alt certificat de concediu medical, continuarea primului certificat.
Societatea nu a stiut de existenta acestuia, ce ar trebui facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 17:56, 30 Noiembrie 2009
Certificatele de concediu medical se prezinta la societate pana in data de 05 a lunii urmatoare celei pentru care a fost eliberat certificatul.
In ultimele 2 zile de preaviz salariatul inteleg ca nu s-a prezentat la serviciu.
Eu, de exemplu in cazuri de acest gen am sunat angajatul sa vad daca mai aduce sau nu un alt certificat de concediu medical.
Acum dvs va trebui sa anulati incetarea pana in momentul in care nu va mai aduce concedii medicale.
Sunteti obligat sa anulati decizia de concediere emisa, sa anulati pozitia de inchidere din carnetul de munca si sa asteptati ca salariatul sa termine perioadele succesive de concediu medical.
Este bine ca, in cazul in care expira concediul medical si salariatul nu se prezinta la lucru, sa dati telefon sa vorbiti cu el.
Va scuteste de munca inutila.
nikol.ilea a scris:

Certificatele de concediu medical se prezinta la societate pana in data de 05 a lunii urmatoare celei pentru care a fost eliberat certificatul.
In ultimele 2 zile de preaviz salariatul inteleg ca nu s-a prezentat la serviciu.
Eu, de exemplu in cazuri de acest gen am sunat angajatul sa vad daca mai aduce sau nu un alt certificat de concediu medical.
Acum dvs va trebui sa anulati incetarea pana in momentul in care nu va mai aduce concedii medicale.

Imi puteti spune baza legala, va rog?
Aceeasi problema cu aducerea tarzie a certificatelor medicale o am si eu.
De la ITM mi s-a spus sa fac o decizie prin care sa anulez decizia de desfacere a CIM.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
lipo, utilizator
Si cu Revisal-ul cum ati procedat?
Gasiti in Norme de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art 67 (1) si art.81.
In schimb, la Art. 82 din aceleasi norme, se mentioneaza ca indemnizatiile pot fi solicitate in termenul de prescriptie de 3 ani.

Alte discuții în legătură

C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca antonio123 antonio123 MA numesc X mi sa desfacut contractul de munca in timpul cind eram in concediu medical. DESFACEREA contractului individual de munca sa facut conform art 65 ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu medical daca sunt in preaviz conform art 65. alin 2? andreea.buiac andreea.buiac Buna Ziua De curand am fost instiintata ca voi fi concediata conform art 65 alin.1 (datorita situatiei economico - financiare postul meu a fost desfintat) si ... (vezi toată discuția)