avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in timpul Concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in timpul Concediului medical

este o situatie prezumtiva
un angajat face cerere de incetare a CIM incepand cu data 01.08.2009 - atentie ! cu drept de somaj
este vb in concret de o intelegere dintre angajat si angajator - te mai tin 2 luni apoi vei intra pe liste de concedieri colective si pt a ma pune la adapost de vreo contestatie di partea ta --- fa frumusel o cerere....
daca intre timp angajatul isi ia concediu medical , care sa zicem se intinde peste 01.08.2009 , incetarea va interveni la data incetarii concediului medical?
angajatorul nu poate chiar daca are cererea angajatului , sa desfaca CIM, asa-i ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:15, 29 Mai 2009
In situatia prezumata de engfull, daca cei doi au facut o intelegere, angajatul de buna credinta poate sa nu mai prezinte cerificarte medicale, daca el apeleaza la acestea e clar na nu mai este de acord cu intelegerea initiala,
Angajatorul nu si-a facut niun fel de asigurare cu o cerere de acel fel.
Acum angajatorul poate desfiinta postul angajatului, dar nu poate sa il concedieze pe angajat decat dupa ce nu mai are concediu medical.

@engfull: Ce concluzii tragi dupa ce s-a discutat problema pusa de tine in acest topic? :)
grace_r a scris:

In situatia prezumata de engfull, daca cei doi au facut o intelegere, angajatul de buna credinta poate sa nu mai prezinte cerificarte medicale, daca el apeleaza la acestea e clar na nu mai este de acord cu intelegerea initiala,
Angajatorul nu si-a facut niun fel de asigurare cu o cerere de acel fel.
Acum angajatorul poate desfiinta postul angajatului, dar nu poate sa il concedieze pe angajat decat dupa ce nu mai are concediu medical.

@engfull: Ce concluzii tragi dupa ce s-a discutat problema pusa de tine in acest topic? :)

...poate ca nu angajatul nu este de rea credinta!!!...poate chiar are probleme de sanatate....acum depinde pe ce parte a baricadei suntem...nu -i asa? :O
Da, biensur, poate fi intradevar bolnav ... , scuze , nu am vrut sa-l jignesc pe angajatul prezumat :)

Oricum cred eu vad ca este clar pentru toti ca nu i se poate desface CIM dacat daca firma intra in lichidare judiciara.
Corect , nu i se poate desface contractul de munca , in conditiile mai sus enuntate.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim- concediu medical andreadia andreadia Buna! Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate. O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul. ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Preaviz - concediu medical - incetarea cim silone silone Buna! Am un salariat care in urma desfiintarii postrului trebuie sa stea 15 zile lucratoare in previz. Dupa cateva zile (in timpul previzului) isi ia concediu ... (vezi toată discuția)