Buna ziua!
Zilele trecute cand mi-am verificat contul bancar am observat ca sunt "blocate" o parte din venituri. Ideea e ca daca verific la ATM nu as mai avea bani in cont, iar pe extrasul de cont imi apar 600 de lei. De asemenea in extras apare o plata la Anaf in valoare de 12.80 si un comision de confirmare plata de 0.5lei. intrebarea mea este ca Anaf-ul poate pune poprire pe cont din cauza unui credit neachitat? Daca ar fi contul poprit cum de mai am acees la diferenta de bani (mai pot sa depun in cont si pot sa scot numerar). Mentionez ca sumele din cont provin din indemnizatia de crestere copil. Alte datorii nu stiu sa am, datorii de genul impozite si taxe neachitate eu nefiind proprietar a nimic. Multumesc pentru raspunsuri!
Potrivit art. 728, alin. 7 Cod procedura civila Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
indemnizatiile pentru copii nu pot face obiect al urmaririi silite.
Mergeti la ANAF si la banca si faceti dovada ca toate sumele din cont provin din indemnizatia pentru copii.
Buna ziua, va prezentati la banca explicati situatia si se va face o solicitare la biroul juridic de catre angajatul banici si in aceeasi zi se rezolva problema dvs in sensul ca se deblocheaza toti banii care provin din indemnizatie.Banii sunt doar blocati de banca nu sunt trimisi catre ANAF. Nu se poate pune poprire pe sumele provenite din indemnizatie crestere copil deoarece aceste sume sunt ale copilului nu ale dumneavoastra.Mergeti cu incredere la banca.Mult succes.