Din ce inteleg, casnicia dvs s-a cam incheiat. Poate incercati sa ajungeti la o intelegere cu sotia dvs si sa fie consfintita la notar. Daca nu ajungeti la o intelegere, veti ajunge in fata instantei de judecata care va stabili la cine va fi domiciliul micutilor, cine va plati pensie alimentara, si un program de vizita, in baza unui probatoriu ce va fi administrat. Nu asteptati sa treaca timpul ptr ca veti pierde legatura cu cei mici, sau vor fi influentati in defavoarea dvs. Nu poate fi acuzata de parasirea domiciliului, ptr ca de trei ani este plecata.
Va multumesc pentru raspuns si sfat. Este intradevar plecata de 3 ani dar avea si consimtamantul sotului, pe cand in situatia de acum nu are acceptul sotului, cu atat mai grav ca ii refuza dreptul sa-si vada copii. Si un alt aspect ar fi acela ca refuza si sa divorteze. Nu pot sa inteleg decat faptul ca ei ii place aceasta situatie, sau asteapta ceva...habar nu am ce...Si intradevar este asa cum ati spus si dvs, deja copii au inceput sa fie influentati impotriva tatalui.
Cati ani au acesti trei copii de stateau singuri acasa? Caci ar parea ca sunt destul de mari sa nu fie supravegheati.
Pe de alta parte, par destul de mici sa fie influientati si sa nu lupte ca sa-si vada tatal.
Care tata, ce exact a facut ca sa-i vada?
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.
Asadar, in situatia in care cauza comporta urgenta, va puteti adresa instantei de judecata, pe calea ordonantei presedintiala, pentru a fi exercitata autoritatea parinteasca de catre dumneavoastra si pentru a fi stabilita locuinta copiilori minori la dumneavoastra.
Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.
Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru judecat cu privire la un asemenea proces.
Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.
Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).
Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.
Promovati si actiunea de divort.
Succes.
Si daca a parasit domiciliul conjugal (pe care oricum il parasise), cu sau fara acceptul sotului ce legatura credeti ca are cu situatia din prezent si cu rezolarea ei in viitor ? Ii mareste ei culpa in destramarea casatoriei ? Si daca are o culpa mai mare ca a dvs tot nu conteaza.
Ideea e sa va concentrati pe ceea ce aveti de facut de aici inainte, sa hotarati daca mai incercati sa salvati casnicia sau nu.
In aceasta situatie introduceti actiune de divort. Pt a va putea vedea copii pana la solutionarea divortului puteti intr-adevar formula o cerere pe calea ordonantei presedintiale.