avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie copil tranferata de la mama la tata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie copil tranferata de la mama la tata

Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor din partea celor care au putin timp la dispozitie: ma aflu in concediu crestere copil ( nascut la 21.07.2008). Sotul momentan lucreaza: 4.12. 2008 i s-a facut angajarea si de la 1 martie 2009 a fost disponibilizat din unitate cu ordonanta ( din suma primita la ordonanta, aprox 30% a fost retinuta drept impozit - din 9000 a mai luat 6400). La 1 mai s-a angajat din nou. Incepand cu luna octombrie, eu doresc sa revin la lucru si sa ramana sotul acasa la copil, neavand alta persoana pt. ingrijirea acestuia. In octombrie sotul poate prelua el indemnizatia pe lunile care mi-au mai ramas mie ( octombrie-iulie)?
Cel mai recent răspuns: mihaela022005 , utilizator 07:24, 31 Mai 2009
Potrivit Legii nr. 19/2000, conditiile de acordare concediu si indemnizatie crestere copil erau urmatoarele:

Beneficia de indemnizatie crestere copil asiguratul (mama sau tatal, naturali sau adoptivi) care avea un stagiu de cotizare sau perioade asimilate de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Legea dadea posibilitatea utilizarii a 10 luni de stagiu de cotizare, oricare ar fi ele, in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului. Prin urmare, nu era necesar ca stagiul de cotizare sa fie o perioada continua anterioara nasterii copilului.

Nu cred ca este posibil ca tatal sa beneficieze de indemnizatia de crestere copil care a mai ramas.Nu am gasit nici o reglementare legala in acest sens.
Daca la data nasterii copilului, sotul dvs era indreptatit sa primesca indemnizatie pt cresterea copilului (respectiv a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit) incepand cu luna in care dvs va intoarceti la servici poate solicita indemnizatia pt cresterea copilului (in cuantum de 85% din veniturile realizate in ultimile 12 luni inainte de nasterea copilului - nu se iau in calcul salariile compensatorii primite in martie 2009-, sau 600 RON)
Multumesc pt. raspunsuri si ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate bella_s02 bella_s02 am lucrat din ianuarie 2009 pana pe 3octombrie 2009 daca imi platesc la stat pot beneficia de idemnizatia pentru cresterea copilului (vezi toată discuția)
Concediu paternal de 1 luna vivi23ro vivi23ro buna ziua daca pe 26 noiembrie 2014 copilul implineste 2 ani si tatal nu a luat inca concediu crestere copil, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)