avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

maternitate

am lucrat din ianuarie 2009 pana pe 3octombrie 2009 daca imi platesc la stat pot beneficia de idemnizatia pentru cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:10, 16 Februarie 2010
Din ianuarie pana in octombrie 2009 sunt aproape 10 luni, perioada in care ati lucrat legal! Nu beneficiati de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani pentru ca nu aveti 12 luni, efectiv lucrate asa cum prevede legea.
Art. 98 (2)- Legea 19/2000 Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) lit. a), b), c) şi e) asiguraţii care, în ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise în certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel puţin 6 luni, realizat în condiţiile art. 37 şi/sau în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 38.
ART. 122*)
(1) Beneficiază, la cerere, de indemnizaţia pentru creşterea copilului, opţional, unul dintre părinţi, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 98 alin. (4). 4) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) lit. d) asiguraţii sistemului public care au realizat, în condiţiile art. 37 şi/sau în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 38, un stagiu de cotizare de cel puţin 10 luni în ultimele 12 luni anterioare datei naşterii copilului.

Prevederile mentionate nu mai sunt in vigoare, fiind abrogate prin O.U.G. nr.148/2005, respectiv O.U.G.nr.158/2005!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idemnizatie crestere copil informy informy Lucrez in invatamant din anul 2006 ca profesor suplinitor calificat. Contractul de munca mi-a fost reinnoit in fiecare an la data de 1 septembrie. Sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil Am o salariata angajata in luna septembrie 2004. In luna februarie a ramas insarcinata, iar din 27 aprilie pana in prezent nu a mai lucrat, ea beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani victor31 victor31 Buna ziua Sotia are platite , prin contracte de asigurat , la zi , darile catre casa de pensii si casa de sanatate pe o perioada mai mare de 12 luni . Este ... (vezi toată discuția)