avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Concediu pentru crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Concediu pentru crestere copil

Am o salariata angajata in luna septembrie 2004.
In luna februarie a ramas insarcinata, iar din 27 aprilie pana in prezent nu a mai lucrat, ea beneficiind de concedii medicale (cod 06).
In aceste conditii poate sa beneficieze de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
intreaba la www.cnpas.org si ti se va raspunde prin e-mail.
elena
Potrivit art. 98 alin. (2) din Legea nr. 19/200, salariata beneficiază de concediul plătit pentru creşterea copilului cu condiţia ca în cele 12 luni anterioare solicitării acestui concediu, să aibă cel puţin 6 luni de stagiu de cotizare.
La calcularea stagiului de cotizare se iau în considerare şi perioadele care potrivit art. 38 alin. 1 lit. a) constituie perioade asimilate (perioade în care a beneficiat de drepturi de aisgurări sociale, cum este cazul concediului medical).
În cazul prezentat de dumneavoastră se pare că sunt întrunite condiţiile legii pentru acordarea concediului plătit pentru creşterea copilului.
Da, va beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece perioada in care s-a aflat in concediu medical este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare. Un asigurat al sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale va avea dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani daca va indeplini conditia de stagiu de cotizare : 10 luni anterioare datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil bolnav nicoletacarutasu nicoletacarutasu In data de 20 august 2012 am finalizat concediul de crestere si ingrijire copil iar azi ma vad nevoita sa apelez la cinci zile de concediu ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mihaelacristea09 mihaelacristea09 1 problema: O persoana (barbat) a lucrat cel putin 3 ani la o firma cu contract de munca, ( postul s-a desfiintat) si acum s-a angajat la alta firma dupa 2-3 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitate la cateva zile de la redeschiderea contractului de munca? LauraRaluca LauraRaluca Buna ziua, In data de 04.03.2016 mi se incheie concediul de crestere a copilului de care am beneficiat 1 an si 11 luni. In data de 10 martie e data probabila ... (vezi toată discuția)