avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare proprietate

Pentru delimitarea proprietatii(intarusare) ce acte trebuiesc?. Proprietatea respectiva nu este trecuta in cartea funciara si nu are nr.cadastral.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:25, 9 Noiembrie 2014
Mergeti la Primarie sa va puna in posesie si apoi va faceti cadastru .
Pe terenul respectiv detin certificat de mostenitor.
Certificatul de mostenitor nu reprezinta titlu de proprietate. Cred ca va trebui sa va stabiliti situatia juridical a proprietatii,
Potrivit Noului Cod Civil, certificatul de moştenitor face dovada atât a calităţii de moştenitor şi întinderea drepturilor moştenitorilor, cât şi dovada asupra bunurilor din masa succesorală (art. 1.133 cod civil), constituind titlu de proprietate, opozabil tuturor.

Trebuie sa mai aveti macar o ruda mai in varsta care sa stie cat de cat locul unde se afla terenul respectiv.Cu ajutorul rudei sau a altei persoane care sa locuiasca in localitatea respectiva, identificati imobilul si faceti cadastru. Declararea limitelor imobilului la intocmirea cadastrului este raspunderea proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiunea si intabularea - cumparare apartament ovisiiza ovisiiza buna seara as dori sa va intreb?cumpar un apartament prorietarul a decedat are 2 copiii stabiliti in usa care au trimis procura la un prieten de familie.la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren doar cu actul de succesiune sorinebi sorinebi Buna ziua, am un teren , mostenit in urma decesului ambilor parinti. Terenul a fost dobandit de ei,cu inscrisuri sub semnatura privata in 1953.Eu , impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare: cum putem ridica ultima pensie a bunicului decedat? deaarnautu@gmail.com deaarnautu@gmail.com Bună ziua,as vrea sa știu cum pot beneficia de ultima pensie a bunicului meu,avem act de vânzare -cumpărare cu clauza de întreținere, pe casa și ... (vezi toată discuția)