avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiunea si intabularea - cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiunea si intabularea - cumparare apartament

buna seara as dori sa va intreb?cumpar un apartament prorietarul a decedat are 2 copiii stabiliti in usa care au trimis procura la un prieten de familie.la acest apartament trebuie facuta succesiunea si intabularea pe copiii decedatului ca sal putem cumpara noi cu acte in regula...multumesc
Trebuie dezbatuta succesiunea, iar daca cei doi mostenitori sunt plecati, este o procedura delicata prin reprezentare. Abea dupa ce au intrat in toate drepturile, pot instraina printr-un act autentic.
Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietae.
av_silvia_margineanu a scris:

Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietae.

Potrivit Noului Cod Civil, certificatul de moştenitor face dovada atât a calităţii de moştenitor şi întinderea drepturilor moştenitorilor, cât şi dovada asupra bunurilor din masa succesorală (art. 1.133 cod civil), constituind titlu de proprietate, opozabil tuturor.
Constituie, nu asta e problema. Problema e ca procura e data de 2 parti cu interese contrare aceleiasi persoane.
Ar trebui redactat cu atentie contractul, eventual si o alta procura altui prieten.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare: cum putem ridica ultima pensie a bunicului decedat? deaarnautu@gmail.com deaarnautu@gmail.com Bună ziua,as vrea sa știu cum pot beneficia de ultima pensie a bunicului meu,avem act de vânzare -cumpărare cu clauza de întreținere, pe casa și ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate goga21 goga21 Pentru delimitarea proprietatii(intarusare) ce acte trebuiesc?. Proprietatea respectiva nu este trecuta in cartea funciara si nu are nr.cadastral. (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate apartament Alexandra_Apostol Alexandra_Apostol Buna ziua, in urma decesului matusii mele materne ( nu a avut familie) am facut succesiunea si am primit mostenire prin renuntarea mamei unic mostenitor in ... (vezi toată discuția)